Vecka 11 (10+4)

Nu närmar sig slutet av den första trimestern. Större delen av fostrets kritiska utveckling kommer att ha hänt om ett par veckor och risken för missfall sjunker då drastiskt.

fetal development at 11 weeksDitt fyra centimeter långa foster har nu alla väsentliga delar, från tandanlag till tånaglar. Bebisen håller igång med att sparka och sträcka på sig – det är rena vattenbaletten. Fingrar och tår har nu separerats helt och simhuden finns inte längre kvar. De kommande sex månadernas huvudprojekt kommer att vara att växa och bli större, starkare och mer motståndskraftig så att bebisen kan överleva utanför livmodern.

En mörk linje på magen som kallas linea nigra kan uppstå från venusberget och upp mot naveln. Din livmoder har nu växt såpass att den sticker upp ur bäckenet och barnmorskan kan alltså känna den om hon trycker på din mage.

Nån som fått den där mörka linjen på magen? Inte jag iaf.
Inte alla som får kanske. Eller?:)

Kommentarer
Postat av: Philippa - bebis i december

hormonranden är ganska vanlig men långt ifrån alla får den, jag har den inte, däremot har min mage blivit betydligt hårigare. sedan får vissa randen tidigt, andra får den de sista veckorna innan förlossningen

2009-09-13 @ 17:40:54
URL: http://phlippans.blogg.se/
Postat av: Philippa - bebis i december

sv: jag tror det beror mestadels på att håren blivit lite mörkare så det ser ut som att jag är hårigare, eller så beror det på att jag ser delar av min mage nu som jag inte kunnat se annat än i spegeln tidigare..

2009-09-13 @ 18:42:06
URL: http://phlippans.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0