Jävla mvc...

God middag!

Idag har jag faktiskt hunnit göra lite mer saker än i vanliga fall.
Gjort iordning hemma, ätit frukost, sminkat mig,varit på karlssons och lite annat skit, i vanliga fall brukar jag knappt ens hinna gå upp tills nu haha!

igår va jag iaf med Thess och shoppade lite, köpte en bänk till hallen, hylla och en matta till tvrummet. Hela paketet gick på lite över 1000 lappen, bra pris!
sen kom vi hem och snacka lite som vi tjejer gör, sen ringde Minna som stod o väntade vid min lägenhet med Ottilia.
Som tur är så är de bara 30 sekunder dit ifrån Thess...

Vi bestämde oss för o dra o ta en fika på kvantum, mumms. Sen hem hit igen och kollade på Heart break hotel som Minna valde... Haha så bra film xD
De drog hem senare mot kvällen så jag satt mig med älskling och myste lite.

Ni undrar kanske varför jag har "jävla mvc" som rubrik, jo de ska jag berätta.
Det är så att jag antagligen har fått foglossning och Thess som också hade de i tidig graviditet ville hjälpa mig, så hon sa till mig att jag skulle ringa ner till mvc och sen få en läkartid av dem för de va exakt så hon sj hade gjort.

Jag ringde och självklart så svarar min barnmorska ( som jag inte gillar allt för mkt) och jag berättade hur jag kände mig och att jag misstänkte att jag fått foglossning.
Hon bara ignorerade mig och sa :

barnmorska: Jag tror verkligen inte de är foglossning du fått, de kan va så i börjar att de drar lite här o där.
Jag: okej men de är ju så att jag faktiskt har alla symptom för foglossning, borde jag iaf inte få komma på en undersökning?
Barnmorska: Nää, de brukar inte göra undersökning så tidigt i graviditeten.
Jag: okej, de va ju lustigt! Jag är i vecka 14 nu och min kompis fick en undersökning redan i vecka 12?
Barnmorska: Jaha, ja de vet jag inget om. Men prova med att byta skor så ska du se att de blir bättre.
jag: skor? Okej? Men jag förstår att de inte går att göra så mkt åt om jag nu har foglossning, men jag måste ju veta om jag har de eller inte. Jag har ett så påfrestande jobb att jag inte ens kan jobba med min rygg.
Barnmorska: okej, va jobbar du med då?
Jag: Jag jobbar inom äldreomsorgen på timmar och det är mkt lyft och de klarar jag inte av. Men nu ska jag till amf för o söka nya jobb. Och då måste jag ju veta va för sorts jobb jag kan ta och om jag klarar av de. Jag måste ju få ett sjukintyg som jag får visa för amf.
Barnmorska: Sjukintyg? va ska du ha det till? du kommer ju få söka jobb ända fram till förlossningen.
Jag: Jovisst, men jag måste säga till amf att jag har problem med ryggen och att jag inte kan söka vilket jobb som helst. Och för att de ska tro mig så måste jag visa ett sjukintyg.
Barnmorska: Okej, men gör såhär att du får vänta några veckor så får vi se om de blir bättre, för isf kan du kanske komma o prova ut ett bälte?
Jag: så du menar att jag ska gå o ha ont i flera veckor utan att veta vad de beror på eller?
Barnmorska: Ja, de kanske blir bättre, för de är ju inte så vanligt att man får foglossning såhär tidigt.

Vi kom iaf överens om att jag fick höra av mig igen om några veckor.
Alltså? Vafan. De är ju helt sjuka. Som när jag va där på inskrivning. Då sa hon mer el mindre att jag inte fick göra UL. Vafan de är väl upp till mig eller? De sa också hur vanligt de är med missfall osv. Att de rinner ut till slut o bla bla. Visst är de bra att de säger att missfall är vanligt o så, men på sättet de sa de på va så kallt. De bryr sig fan inte ett dugg.

Grejen är också att hon ( min barnmorska) har fått mkt klagomål och många som haft henne har bytt. De ska jag göra om jag får henne nästa gång jag blir gravid utan tvekan!
Hon tänker säkert: bara för att hon är ung så tror hon säkert att hon har foglossning, fast hon egentligen inte har de. De är hennes första graviditet så hon kan ju inte veta hur foglossning känns.

Alltså jag blir arg bara jag tänker på de. Om hon nu tänker så så är hon ännu mer dum i huvet. De är mitt första barn? Hur ska jag kunna veta hur de känns? Säger jag hur jag känner mig så borde de väl lyssna eller? Borde jag inte få hjälp? Sån jävla diskriminering...
SÅ mvc FU! jag är så arg nu att jag inte ens orkar tänka. Min mamma och sambo är inte heller så glada över detta. De är också förbannade över hur debehandlar folk!
vill inte skriva mer-.-

Ciao!

Kommentarer
Postat av: X

(läste bara konversationen med barnmorskan, ska läsa resten sen, men ville bara kommentera detta först)



Jag tycker att du ska ringa till chefen på mvc och be om att få byta barnmorska. Dendär barnmorskan kan inte vara riktigt professionell, för det var precis samma sak som min skolsköterska sa till mig om foglossningen "det är inte vanligt att det kommer så tidigt" och "vi väntar några veckor, kanske blir det bättre". Det blir oftast inte bättre, jag lydde min skolsköterska och väntade, nu i helgen kunde jag knappt röra mig. Och nej, det är inte vanligt att få det så tidigt, men jag fick själv foglossning tidigt, som tur är gjorde det inte så ont först utan jag kände bara att det var något som hände med bäckenet. Kunde t.ex. inte böja mig ner ordentligt för visa ben fastnade osv. Men när man får så ont att man inte kan lyfta på vissa saker, svårt att böja sig ner, ont när man ligger på vissa sätt i sängen, ont när man går i trappor, ev. haltar när man går, eller känner att det bara blir värre och värre ju mer man väntar, då ska man inte vänta mer, utan ta tag i det direkt. Tycker att det var mycket dumt och oprofessionellt att din barnmorska sa samma sak som en skolsyster (skolsyster är på en heeelt annan nivå). Och även om hon inte "tror" att det är något så har du rätt till en läkartid för det är du och inte hon som känner att det gör ont och är jobbigt.



Ta tag i det direkt, få tag på chefen på mvc och be om att få byta barnmorska, ta även upp de klagomålen som du har på din nuvarande barnmorska, och be om en läkartid genast. Jag tror inte att foglossning är direkt farligt, men det gör ont och påverkar mycket i vardagen så vänta inte.



*Många lyckokramar <3*

2009-10-09 @ 13:59:10
URL: http://egologi.blogg.se/
Postat av: Anonym

vem har du som barnmoska? låter som att du har samma som mig...

2009-10-09 @ 14:01:46
Postat av: X

Har läst resten nu och jag håller fast vid det jag skrev innan. Tycker inte att du ska vänta tills nästa graviditet. Byt direkt. Speciellt om hon har fått klagomål innan, då vet vi ju direkt att det inte har med dig att göra, utan det är något fel med henne. Byt direkt och kräv en läkartid. Det är viktigt. Och detdär med att man inte skulle veta hur foglossning känns bara för att man är ung och det är första graviditeten är bullshit. Har man inte haft problem med ryggen förut, är det nästan självklart att det är foglossning om man är gravid. Sjuk Barnmorska. ..

2009-10-09 @ 14:03:29
URL: http://egologi.blogg.se/
Postat av: Philippa - bebis i december

kräv att få byta barnmorska redan nu, det är trots allt henne du ska ha fullt förtroende för, hon finns där för DIN skull, det är helt frivilligt med mödravård i sverige och därför måste du känna dig bekväm med den du går till. jag älskar våran barnmorska, det är så det ska vara

2009-10-09 @ 18:04:54
URL: http://phlippans.blogg.se/
Postat av: Thess

jag tycker verkligen att du ska ringa ner o tvinga dom ge dig en tid till läkaren iaf, jag menar dom sa ju samma till mig. men jag hade rätt det var ju foglossning. blir så jävla irriterad på dom när dom inte lyssnar o tror på en.

2009-10-09 @ 20:05:35
Postat av: Anna

Vem har du? Det låter lite som min BM.. jag tänkte som du, att jag inte skulle byta direkt.. men du vet att du träffar henne bara mer o mer, i slutet så går du ju dit typ 1 gång i veckan!

2009-10-19 @ 10:22:29
URL: http://ludiicrous.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0